Títol : Ovidi Montllor. Un obrer de la paraula.
Autor:Jordi Tormo
ISBN: 978-84-943736-0-2
Primera edició: 10/03/15
Sembra Llibres

A Ovidi Montllor. Un obrer de la paraula, l’alcoià Jordi Tormo s’ha submergit en els arxius, els llibres i els cercles personals de l’Ovidi per rescatar poemes i imatges. També, els lligams amb els poetes esmentats i les vivències compartides amb amics i familiars com Toti Soler, Jana Montllor, Antoni Miró, Isabel-Clara Simó, Neus Solsona, Pilar Aymerich, Montserrat Roig, Alfred Luchetti o Manel Rodríguez-Castelló. El resultat és aquest petit tresor ple de versos i fotografies que ens descobreixen el seu vessant més emotiu: el de treballador apassionat de la paraula.Títol :  l'Ovidi
Autor : Núria Cadenas
3i4

2002
ISBN: 84-7502-649-4

L'Ovidi passeja -irònic i tendre, compromès, corrosiu, apassionat i rigorós- entre les pàgines d'aquest llibre, que li vol retre homenatge.
Una biografia? Sí, és clar, perquè resseguirem somnis i tristeses, tornarem a l'Alcoi dels telers, a la Barcelona del teatre independent, als recitals a la parròquia o al Palau, als versos dits com ningú no els tornarà a dir mai. Però més que una biografia, també, amb imatges i poemes inèdits, amb els mots d'Enrique Cerdán Tato, Isabel-Clara Simó, Manuel Vàzquez Montalbán, Pere Gimferrer, Maria Antònia Oliver, Celdoni Fonoll i molts altres. Amics i coneguts, amors, desamors, records, idees i versos per acostarnos, tan a prop com ens deixi la seva timidesa, a l'artista més gran, la persona.
 

Títol :  poemes i cançons
Autor : Ovidi Montllor
Galba Edicions, S.A.
Col.lecció "Veles e Vents"
1978
ISBN: 84-7136-237-6

Tant el pròleg com la cloenda son una meravella només dir que foren  escrits respectivament per Joan Fuster i Montserrat Roig.

El dibuix de Josep Renau (que podeu disfrutar a la plana "amics") i il.lustracions d'Eduard Alcoy completen la part gráfica del llibre.

Com indica el títol el llibre és un recull de poesia i cançons de Ovidi, també inclou alguns poemes d'altres autors que Ovidi va músicar, amb una introducció seua que convé no passar per alt.


 
Títol :  Ovidi Montllor
Autor : Enrique Cerdan Tato
Ediciones Júcar
Colección Los Juglares
1980
ISBN: 84-334-2024-0

L'escriptor i periodista Enrique Cerdán Tato traça en esta obra un disseny biogràfic del cantant, analitzant la seua evolució humana i professional, així com les circumstancies socials i econòmiques que han influït en la seua carrera artística.

Algunes de les fotos que  hi apareixen les podeu veure en aquesta web, també conté una xicoteta entrevista i les opinions personals que tenen sobre Ovidi: Araceli Banyuls, José María Carandell, Adolf Celdrán, Eliseu Climent, Antonio Gades i Antoni Miró.


 
Títol :  Diàlegs a Barcelona. Ovidi Montllor. Francesc Pi de la Serra.
Conversa transcrita per Xavier Febrés
Editorial Laia
Col.lecció "Diàlegs a Barcelona"
1986
ISBN: 84-7609-105-2

Conversa transcrita literalment per Xavier Febrés, on Ovidi i Quico repasen tots el temes que els afecten; profesionals, laborals, etc. i d'altres com la pròpia ciutat on viuen, les dones, les experiencies viscudes, etc.