* Punxeu sobre les fotografies dels autors per llegir el que varen escriure sobre Ovidi


Joan Fuster

Aquest valencià considerat l'assagista català més important d'aquest segle, va conrear tots els estils literaris; poesia, assaig, etc. Als valencians ens va estudiar, o millor analitzar, com ningú ho havia fet fins ara. Sobre l'Ovidi va escriure algunes coses que he trobat a les mateixes carpetes dels discos i a la introducció del llibre "Ovidi Montllor Poemes i Cançons".


 
Manel Rodríguez-Castelló

Escriptor, poeta i amic d'Ovidi, escriu habitualment al periodics Levante EMV de València i al Ciudad d'Alcoi, us oferisc alguns dels articles que va dedicar  al cantautor alcoià.

 


 
Ernest Contreras

Crític i amic, va compartir experiencies amb Ovidi i Antoni Miro a la casa d'aquest a Altea, va escriure el text introductori al disc "A Alcoi".
 


 
Montserrat Roig

A la cloenda del llibre "Ovidi Montllor poemes i cançons" trobareu aquest treball d'inestimable valor, la Montserrat coneixia els origens de l'Ovidi i el seu treball i ho va saber expresar perfectament en aquest text.


 
Vicent Franch i Ferrer

En Vicent em diu:

"Vaig escriure, uns dies després de la mort de l'Ovidi un article a La Vanguardia que el senyor Foif va mutil.lar miserablement. De sempre he esperat l'avinentesa per fer-li'l arribar a algú complet, per si de cas val la pena tenir-lo present en una recopilació d'escrits necrològics del nostre amic Ovidi."

No sé si és el lloc adient per a publicar-lo, però de segur que disfrutareu tant com jo llegint-lo.


 
Eliseu Climent

Al llibre de E. Cerdán Tato podem llegir:

Ovidi Montllor em sembla, d'entrada, un d'aquells cantants que, en una situació de normalitat cultural i política, hauria assolit una popularitat enormement àmplia. Per entendre'ns: estaria al hit parade sistemàticament; i en un dels primers llocs. La seua habilitat com a intèrpret i la seua ductilitat com a poeta així ho demanen. Si la cosa no ha arribat a aquest nivell, és culpa de la situació dels Països Catalans, no de l'Ovidi.
Ell és un artista important, no hi ha dubte, i una persona d'un tracte ben amable. És també, i això convé destacar-ho, un propagandista agut, brillant i irònic d'una sèrie de valors difícilment admesos a la societat que vivim: l'amor, la llibertat, el treball... Treballador i fill d'Alcoi, potser l'Ovidi no podia ser d'una altra manera.
 


 
 
Antoni Miro

Al mateix llibre de E. Cerdán  llegim:

L'Ovidi per a mi és un germà, és l'amic estimat, és com una projecció de mi mateix, car partim de compartides estimances, de semblants opressions sofertes i parelles esperances. Som alcoians fins al moll de l'os, valencians com Ausiàs March i com ell integrants i defensors de la nostra nació que volem lliure: els Països Catalans.

"Ovidi Montllor és quelcom més que un artista, és un autèntic home de bé". I un autèntic artista. Gràcies Ovidi.